Schrijfster

HARTEKRACHT, LICHT IN HET DONKER

‘Hartekracht, licht in het donker’ gaat over de verbinding met je hart en vooral ook over de muren die je rond haar gebouwd hebt om haar veilig en beschermd te houden, totdat je op den duur beseft dat je geen voeling meer hebt met wat er in je hart leeft, wat je dromen en verlangens zijn. Maar hoe kan je die verbinding dan herstellen? Wat kan je doen om je hart weer te voelen?

Uit het boek

Op het eerste gezicht lijkt een gigantische kloof te bestaan tussen de wereld van je hartbeschermer, die je kent als de dagdagelijkse, harde realiteit, en de wereld van je hart, die eerder doet denken aan een droomwereld, fantasie.
Tegelijk voel je dat het domein van je hartbeschermer je geen antwoorden kan brengen. Het is een wereld van actie—reactie, van winnaars en vooral van verliezers. Het is nooit goed genoeg en je vindt er geen ware voldoening.
Je pijn heeft een poort geopend naar de dimensie van je hart, maar zo ervaar je dat momenteel nog niet in je leven. Hoe kun je dan van een donkere wereld vol angst, frustraties en zorgen over-stappen naar een wereld van licht en liefde?
Het is niet zo dat je letterlijk van de ene in de andere wereld stapt, hoewel het vaak wel zo aanvoelt. Wanneer je naar de wereld en je leven kijkt door de ogen van je hartbeschermer, zullen die er totaal anders uitzien dan wanneer je kijkt met de ogen van je hart.
Wanneer je blik op de wereld gericht is vanuit je hartbeschermer, zie je overal in je leven strijd, frustraties, problemen, zaken die niet veilig zijn. Wanneer je je blik verruimt en kijkt vanuit je hart, zie je uitdagingen en mogelijkheden om daarmee om te gaan.
Op dit punt, waar jij nu staat of zit, ligt de wereld van je hartbe-schermer achter je. Voor je ligt de wereld van je hart. Hierdoor heb je het gevoel dat je met je ene voet hier staat en met je andere voet daar. Deze tussenfase in de schemerzone hoort er met al zijn ups en downs helemaal bij en nodigt je uit om nog meer uit je denken te komen en naar je gevoel te luisteren.